RSS

tort de mere

17 Nov

Nu mai tin minte cand am facut prima data tortul acesta. Cert e ca se afla in topul preferintelor noastre in materie de deserturi. Este simplu de facut, iar ingredientele sunt disponibile tot timpul anului.

PRET: 25 de lei

INGREDIENTE:
– 7-9 mere (in functie de de marimea merelor si a tavii)
– unt si zahar pentru tapetat tava
– unt si scortisoara pentru mere
– 6 oua
– 6 linguri de zahar
– 6 linguri de faina
– 1 fiola esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:
– se tapeteaza o cratita cu unt si zahar
– se curata merele de coja si de samburi (fara a le taia) si se aranjeaza unul langa altul in tava
– se pune un varf de cutit de unt si o lingurita de zahar si putina scortisoara in miezul fiecarui mar
– se da la cuptorul preincalzit la foc mediu si se tine cam 30-45 de minute
– se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma pana se intaresc. Se adauga zaharul treptat si se bat in contiuare pana se inataresc la loc. Se adauga galbenusurile si vanilia si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca pana se omogenizeaza
– se toarna aluatul peste mere si se da din nou la cuptor. Se tine cam 30 de minute, pana se coace (trece testul scobitorii)
– se pregateste o farfurie cu diametrul putin mai mare decat al cratitii. Se aseaza peste cratita scoasa din cuptor si se rastoarna printr-o miscare brusca. Se ridica usor cratita

VARIANTA
– Merele se pot pune si in picioare, taiate in sferturi (ca in fotografie)
– Optional, in aluat se poate adauga putina nuca macinata

 
2 Comments

Posted by on November 17, 2011 in tort

 

Tags: ,

2 responses to “tort de mere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: