RSS

ficat de pui cu sos de mustar

18 Nov

Am descoperit aceasta reteta de curand cand ma uitam intr-o carte cu retete de salate. Ne place mult sosul de mustar, care da ficatului un gust “altfel-decat-de-obicei” si apreciem si notele vesele date de frunzele de salata verde.

PRET: 20 de lei

INGREDIENTE:
– 500 g. ficat
– 7 linguri ulei (de masline)
– 3 linguri plante aromate (patrunjel, cimbru, busuioc)
– 5 catei de usturoi
– salata verde
– sare
– piper

SOS:
– 13 linguri ulei de masline
– 3 linguri otet
– 5 linguri mustar de masa
– 5 linguri de miere

MOD DE PREPARARE:
– se amesteca ingredientele pentru sos
– se taie ficatul bucati mici
– se spala salata verde si se formeaza un pat din frunze de salata pe un platou
– se incalzeste uleiul si se prajeste la foc iute timp de 5-8 minute ficatul cu plantele aromate si usturoiul tocat marunt; se condimenteaza cu sare si piper; se scoate din tigaie si se asaza pe patul de frunze de salata
– in tigaia cu sosul ramas de la ficat se adauga ingredientele pentru sos si se fierb timp de 3 minute, amestecand continuu; se toarna sosul peste ficatei

SERVIRE:
– se serveste cu piure de cartofi si salata de salata verde

 
Leave a comment

Posted by on November 18, 2011 in ficat

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: