RSS

ciulama de ciuperci

19 Nov

Dupa cum urmeaza sa va dati seama si singuri, ne plac foaaarte mult ciupercile. Prin urmare, incercam tot felul de retete ce au la baza acest ingredient delicios. Ciulamaua este una din retetele gatite destul de des, deoarece nu presupune mari batai de cap si e gata really quick.

PRET: 20 de lei

INGREDIENTE:
– 1 kg. ciuperci
– 150 g. faina
– 550 ml. lapte
– sare
– 11 linguri de ulei
– 550 ml. supa in care au fiert ciupercile

MOD DE PREPARARE:
– se spala ciupercile, se taie palariile in sferturi, piciorusele in jumatate; se pun la fiert in apa cu sare; se fierb 20 de minute; se pun la scurs; se pastreaza 550 ml. de supa
– se incinge uleiul intr-o cratita; se face focul mic; se pune faina si se amesteca repede cu uleiul; se adauga putin cate putin supa de ciuperci, amestecand cu grija, ca sa nu se faca cocoloase; se adauga apoi laptele, tot treptat; se adauga si ciupercile si se mai tine pe foc 5 minute, amestecand sa nu se lipeasca

 
3 Comments

Posted by on November 19, 2011 in ciulama, ciuperci, lacto-vegetarian

 

Tags: , ,

3 responses to “ciulama de ciuperci

  1. Gabriel Savulescu

    November 19, 2011 at 18:10

    Bravos!

     
    • ioana

      November 20, 2011 at 15:11

      Multumesc de incurajari🙂

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: