RSS

supa crema de ciuperci

24 Nov

Prima data am mancat supa-crema de ciuperci in urma cu vreo 7 ani, la un restaurant “de fite” din Bucuresti. Ce pot sa zic altceva decat ca a fost dragoste la prima degustare? De atunci, incerc acest fel de mancare la toate restaurantele la care ajung. Cea mai buna pe care am mancat-o pana acum e cea de la restaurantul hotelului Piatra Craiului de la Paraul Rece. Si cum nu-mi place sa stau la mana bucatarilor de la restaurant pentru a-mi satisface poftele, m-am apucat sa experimentez pe cont propriu, pana am descoperit echilibrul perfect intre ciuperci, usturoi si smantana!

PRET: 25 de lei

INGREDIENTE:
– 1 kg. de ciuperci champignon
– 250 ml. smantana
– 750 ml. supa in care au fiert ciupercile
– 750 ml. lapte
– 5 foi de dafin
– 5 catei de usturoi
– 1 ceapa mica
– 3 linguri de ulei (de masline)
– 3 linguri de faina

MOD DE PREPARARE:
– se spala ciupercile si se taie in sferturi; se pun la fiert intr-un litru de apa, cu sare si foi de dafin; se fierb cam 15-20 de minute; se scurg; se arunca foile de dafin
– se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt; se calesc pana devin sticloase
– se amesteca in robot ciupercile, ceapa si usturoiul
– se amesteca faina cu putin lapte; se adauga restul de lapte, smantana si 750 ml din supa in care au fiert ciupercile; se pun la fiert; se adauga ciupecile pasate in robot; se fierbe cam 30 de minute la foc mic, amestecand din cand in cand

SERVIRE:
– se serveste calda, cu crutoane

 
Leave a comment

Posted by on November 24, 2011 in ciuperci, lacto-vegetarian, supa

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: