RSS

tort cu nuca si frisca

27 Nov

Tortul cu nuca si frisca ne place foarte mult si este foarte simplu de facut! Se face repede si practic, nu prea ai ce sa gresesti la el.

PRET: 40 de lei*

INGREDIENTE:

blat
– 8 oua
– 160 g. nuci macinate
– 100 g. pesmet
– 200 g. zahar
– 15 ml. rom

sirop
— 150 ml. rom
— 150 ml. apa
— 150 g. zahar
— coaja de la 1 lamaie
— 1 fiola esenta de vanilie

decor
— 500 g. frisca

umplutura
—- 500 g. frisca

MOD DE PREPARARE:
– se bat albusurile spuma; se adauga zaharul, romul, galbenusurile, pesmetul si nuca
– se toarna continutul intr-o tava tapetata cu unt si faina
– se coace 30 de minute in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu
– dupa ce se scoate din cuptor, se lasa 5 minute inainte de a se scoate din tava
– se amesteca ingredientele pentru sirop si se fierb pana se leaga; se da siropul la racit
– se taie un capac din blat (gros cam de 1 cm.) si se asaza intr-un castron; se scobeste restul blatului cu o lingura, pastrandu-se peretii (grosi de 0,5-1 cm.) si fundul blatului (aceeasi grosime) si se pun in castron
– se insiropeaza blatul ramas
– miezul blatului (din castron) se zdrobeste cu o furculita si se amesteca cu 500 g. de frisa dupa ce s-a racit; se umple tortul cu compozitia rezultata
– restul de 500 g. de frisa se folosesc pentru ornarea tortului

VARIANTA:
Atunci cand am, pun in umplutura si cateva visine conservate sau vinsine in alcool.

* la care se adauga 70 de lei o sticla cu rom, iar frisca, daca preferi sa o cumperi de la cofetarie gata batuta este 35 de lei kg, in loc de 17 lei cutia de “La Dorna pentru frisca”

 
7 Comments

Posted by on November 27, 2011 in tort

 

Tags: , , ,

7 responses to “tort cu nuca si frisca

  1. Woodisor

    November 27, 2011 at 17:45

    bun, bun bun bun bun…. auzi Ioana, ai vreo retea de praijitura cu visine? stiu ca e greu sa gasesti visine acuma, dar la vara? hmm? ca din aia vreau si eu vreo tona…

     
    • ioana

      November 28, 2011 at 10:14

      pai as avea si asa ceva. si mie imi plac foarte mult visinele. din pacate, nu reusesc sa fac stocuri suficiente pentru iarna, dar imi dau silinta sa nu te fac sa astepti pana la vara🙂

       
  2. Woodisor

    November 29, 2011 at 23:25

    super! oricum, astept noi si noi retete pe care sa le incerc si eu.

     
    • ioana

      November 29, 2011 at 23:32

      poti fi sigura ca nu vei astepta in zadar, fiecare zi o sa-ti aduca o reteta noua!

       
  3. Olguta

    December 31, 2011 at 09:01

    Asta a fost tortul pe care ni l-ati adus si noua, nu-i asa? A fost DELICIOS! Numai cand am desfacut capacul si am simtit aroma de visine – si apoi tortul ala moale si aromat… wow. Multumim din suflet, a fost superb!

     
    • ioana

      December 31, 2011 at 14:51

      Ma bucur mult ca v-a placut🙂

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: