RSS

galuste de gris

28 Nov

Ne plac mult galustele. Mai mult decat fideaua sau taiteii. Sunt bune in toate supele, incepand cu cea de rosii si terminand cu cea de pui. Dintre toate variantele pe care le-am incercat pana acum, aceaste galuste au cel mai mic procent de dezintegrare la contactul cu supa.

PRET: 3 lei

INGREDIENTE:
– 2 oua
– 5 linguri de gris

MOD DE PREPARARE:
– se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma si un praf de sare, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza; se adauga grisul treptat; se lasa deoparte cam 20 de minute, sa se umfle grisul
– se ia o lingurita, se inmoaie in ulei; se umple cu compozitia pentru galuste si se da drumul in supa care fierbe incet; se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei
– se fierb galustele cam 30 de minute

VARIANTA:
Uneori (din cauze necunoscute mie), galustele se dezintegreaza; in acel moment, supa cu galuste se transforma in “millionen suppe” (adica supa in care plutesc milioane de particule de gris), care poate e un pic mai inestetica, dar e la fel de gustoasa!

Advertisements
 
3 Comments

Posted by on November 28, 2011 in galuste, supa

 

Tags: ,

3 responses to “galuste de gris

 1. geanina

  November 30, 2011 at 09:28

  Am învăţat de la o doamnă în vârstă, că găluştele se “sperie” şi sunt mai pufoase. După ce le clocoteşti 1-2 minute, adaugi o cană de apă rece în oala de supă şi pui capacul. Le laşi aşa vreo 10-15 minute şi-apoi poţi să ridici capacul de pe oală. O să iasă nişte găluşte pufoase şi aurii.

   
  • ioana

   November 30, 2011 at 09:49

   Ei, ia sa incerc si eu sa “sperii” galustele! La sfarsitul saptamanii intentionez sa fac o supa de pui cu galuste, asa ca o sa am ocazia sa incerc atunci.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: