RSS

supa de rosii cu galuste

29 Nov

Buuun, dupa galustele de ieri, zic sa facem si o supa in care sa le punem. Dupa supa-crema de ciuperci, supa de rosii este pe locul 2 in topul preferintelor mele. Se face (cum altfel decat) simplu si este la fel de gustoasa si rece si calda. Vara chiar o mananc direct din frigider. Dar sa lasam vorba la o parte si sa trecem la treaba…

PRET: 15 lei

INGREDIENTE:
– 2 l. suc de rosii (preparat in casa sau cumparat)
– 2 l. de apa
– 1 ceapa
– 1 cartof
– 1 morcov
– 1 radacina mica de telina
– 1 radacina de patrunjel
– 1 radacina de pastarnac
– cateva frunze de telina
– cateva frunze de patrunjel
– sare
– 1 lingurita de zahar
galuste

MOD DE PREPARARE:
– se toarna intr-o oala sucul de rosii si apa; se adauga 1 lingurita de sare si 1 lingurita de zahar; se pune pe foc
– se curata legumele, se spala si se pun la fiert in oala cu suc de rosii; cand sunt fierte, se scot legumele, iar in supa se pun galustele si se lasa sa fiarba
– intre timp, se pasaeaza legumele fierte in robot; cand galustele sunt fierte, se stinge focul, se adauga in supa piureul de legume, se amesteca si se adauga si frunzele de telina si patrunjel tocate marunt

VARIANTA
Poti inlocui galustele cu fidea fara ou pentru a obtine o supa de post (ca observ ca multa lume in jurul meu respecta acest obicei)

 
Leave a comment

Posted by on November 29, 2011 in galuste, lacto-vegetarian, supa

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: