RSS

pilaf de pui

01 Dec

Inca o reteta care ne place mult🙂 Ca de obicei, poza nu-i cine stie ce, dar pot sa va asigur ca si cei mai mofturosi au mancat si au cerut si a doua portie!

PRET: 20 de lei

INGREDIENTE:
– 1 piept de pui
– 1 cana cu orez (a mea e de 250 ml)
– 5 cani cu supa
– 1 telina mica
– 1 morcov
– 1 radacina de patrunjel
– 2 cepe
– 1 cartof
– sare
– piper boabe
– 1 legatura de patrunjel
– 5 linguri de ulei

MOD DE PREPARARE:
– pieptul de pui se spala; se pune intr-un vas cu apa cat sa-l acopere; sa lasa sa dea in cloclot; se schimba apa si se repeta operatiunea
– se curata legumele; se pune la fiert: pieptul de pui oparit, telina, morcovul, cartoful, radacina de patrunjel, 1 ceapa, sare; se tin pe foc pana sunt fierte toate legumele si carnea
– orezul se spala in cateva ape si se scurge
– se toaca marunt ceapa ramasa; se pune la calit; se adauga orezul cateva boabe de piper si o cana de supa; se tine pe foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca; atunci cand orezul a “inghitit” toata supa, mai adaugam o cana; repetam operatiunea pana ajungem sa adaugam a cincea cana de supa
– taiem in fasii pieptul de pui fiert; il adaugam la orez; dam cratita la cuptor pana este absorbit si restul de supa; la final, adaugam patrunjel tocat fin

 
2 Comments

Posted by on December 1, 2011 in orez, pui

 

Tags: , ,

2 responses to “pilaf de pui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: