RSS

brownies (de post)

06 Dec

Toata ziua m-am simtit vinovata ca taman azi a venit randul mamaligii… Si cum nu puteam lasa o zi festiva sa treaca asa usor, fac o exceptie si mai pun o reteta. Este vorba de o prajiturica plina de calitati: se face in 2 timpi si 3 miscari; nu necesita ingrediente multe sau scumpe; arata bine; e gustoasa si… (in tonul ultimelor retete) e de post! Iata deci reteta si sa nu uit: La multi ani de Sfantul Nicolae!

PRET: 15 lei

INGREDIENTE:
– 3 cani* de faina
– 1 1/2 cani zahar
– 1 1/2 cani apa
– 4 linguri ulei
– 1 fiola esenta de rom
– 1 plic praf de copt
– 1 fiola esenta de vanilie
– 50 gr. de cacao
– stafide, nuca

MOD DE PREPARARE:
– se amesteca faina, zaharul, vanilia, praful de copt, praful de cacao, romul; se adauga uleiul, apa, stafidele si / sau nucile tocate marunt
– se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt si se coace 20-25 de minute la foc mediu, in cuptorul preincalzit

GLAZURA:
– 5 linguri zahar
– 3 linguri apa
– 1 lingura margarina
– 1 fiola esenta de rom

Se pune la fiert zaharul cu apa si margarina, iar cand dau in clocot se stinge focul si se adauga romul. Se toarna peste prajitura calda.

* am folosit ca masura o cana de 300 ml

 
Leave a comment

Posted by on December 6, 2011 in brownies, de post

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: