RSS

foietaj cu mere, nuca si stafide (de post)

08 Dec

A cam plouat cu retete dulci in ultima vreme si sunt sanse mari ca precipitatiile sa nu se opreasca prea curand. Motivul e simplu: ne plac foarte mult dulciurile. Si nu ne place sa stam la mana comerciantilor de dulciuri, care nu sunt toti non-stop si care nu au tot timpul marfa de calitate. Prin urmare, cel putin o data pe saptamana, intra la copt o tava (sau mai multe) cu prajiturele. Si cum azi urmeaza sa ma intalnesc cu cateva prietene, nu puteam sa ma prezint la intalnire cu mana goala. Asa ca aseara, pe la vreo 11:00, m-am apucat sa coc una-alta. Si cum nu stiam daca fetele tin sau nu post, am zis sa fiu precauta si sa fac ceva de care sa se bucure toata lumea. Asa au rezultat cateva tavi de foietaj cu mere… Atat de bune, incat B. a mancat o tava singur, la 5 minute dupa ce am scos din cuptor savuroasele prajiturele.

PRET: 25 de lei

INGREDIENTE*:
– 850 gr. mere
– 200 gr. zahar
– 100 gr. nuca
– 100 gr. stafide
– 1.200 gr. aluat de foietaj (adica 3 foi, eu am folosit Bella)
– 3 linguri de zahar farin pentru pudrat

MOD DE PREPARARE:
– se dezgheata foile
– se aleg stafidele (se intampla uneori sa mai aiba codite de struguri sau alte impuritati)
– se macina nuca fin
– se spala merele si se dau pe razatoarea mare; se pun merele pe foc intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si scortisoara; dupa 5 minute, se adauga stafidele; se tine compozitia pe foc cam 15-20 de minute, amestecand ca sa nu se lipeasca; se adauga nuca, se incorporeaza in compozitie si se stinge focul; se lasa sa se raceasca
– se unge o foaie pe lungime cu o treime din compozitia de mere cu stafide si nuca, lasand cam un sfert de aluat neuns; se ruleaza aluatul; se repeta operatiunea cu celelalte doua foi; se tin ruladele in frigider 15-30 de minute
– se scot si se taie felii groase de aproximativ 1 cm; se asaza in tava, pe hartie de copt; se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 30 de minute
– se scot, se asaza pe un platou si se pudreaza cu zahar farin

* pentru 60 de bucati

 
2 Comments

Posted by on December 8, 2011 in de post, foietaj

 

Tags: , , , ,

2 responses to “foietaj cu mere, nuca si stafide (de post)

  1. corina

    December 19, 2011 at 11:17

    astea au fost foarte bune…cum de fapt e si turta dulce…genial….
    concluzie-vezi ca ne am pregatit, si ti deschidem un fanclub la UNITER:))))

     
    • ioana

      December 19, 2011 at 11:59

      :)) ma incanta aceasta initiativa (care desigur, va fi rasplatita cu prajiturele si alte bunatati)

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: