RSS

sos-de-rosii-bun-la-toate

09 Dec

Azi va povestesc despre sosul-de-rosii-bun-la-toate. Este preferatul nostru la pizza, la spaghete, la budinci si la orice alta reteta care “cere” sos de rosii.

PRET: 7 lei

INGREDIENTE:
– 1 cutie de rosii cubulete (eu folosesc de 400 de gr. de la Cirio)
– 5 catei de usturoi
– sare
– 1 lingurita de zahar
– busuioc (cam 15 frunze, daca e proaspat, sau o lingurita daca e uscat)
– 5 linguri ulei de masline (merge si cu ulei de floarea soarelui, dar e mai gustos cu ulei de masline)

MOD DE PREPARARE:
– se curata usturoiul si se toaca marunt; daca folosim busuioc proaspat, spalam frunzele si le tocam marunt
– se incinge uleiul intr-un vas teflonat; se adauga usturoiul si busuiocul; se calesc 2-3 minute; se adauga rosiile, sarea si zaharul si se lasa la foc mic 20 de minute

 
4 Comments

Posted by on December 9, 2011 in de post, lacto-vegetarian, sos

 

Tags: , ,

4 responses to “sos-de-rosii-bun-la-toate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: