Weekendul acesta a venit Paul pe la noi, ceea ce inseamna ca am avut parte de ajutor in bucatarie (sau un schimb de experienta?!). Anyway, eu ma gandisem sa fac ceva cu paste fainoase, iar Paul a propus spaghetti bolognese (este reteta lui preferata, care a si acumulat totodata cele mai multe laude). A rezultat niste papa bun, care ar fi fost apreciat in mare masura si de B. daca am fi inlocuit carnea de vita cu porc. Eh, next time…
PRET: 30 de lei
INGREDIENTE:
– 500 gr. carne tocata
– rosii cubulete (am folosit o cutie de 400 de gr. de la Cirio)
– 5 catei de usturoi
– 3 cepe mici-spre-medii
– 2 lingurite de busuioc uscat
– 5 linguri de ulei (preferabil de masline)
– 500 gr. spaghetti (am folosit numarul 5 de la Barilla)
– 100 gr. cascaval ras (noi am folosit Dalia de la Delaco)
MOD DE PREPARARE
– se curata ceapa si se taie marunt; se curata usturoiul si se taie marunt
– intr-o tigaie mare se incinge uleiul; se caleste ceapa cam 3 minute; se adauga carnea; in momentul in care carnea incepe sa lase putina zeama, se adauga jumatate din usturoiul tocat; dupa 5 minute, se adauga sosul de rosii, busuiocul, sare si piper dupa gust; se lasa sa fiarba cam 15-20 de minute; se adauga si restul de usturoi si se mai tine pe foc cam 5 minute
– in paralel, se fierb si pastele conform indicatiilor de pe ambalaj
– se amesteca pastele cu sosul rezultat
SERVIRE:
Se servesc calde, cu cascaval ras pe deasupra. Stiu ca de obicei se foloseste parmezan, dar noua nu ne place.
Koda
February 18, 2012 at 10:31
Cand mai facem ?!?
ioana
February 18, 2012 at 12:22
pai, pe la vara, cand om termina cu regimul… š