RSS

kartoffel suppe de la oma

13 Dec

Aceasta este o reteta pe care am invatat-o de la bunica mea, care este de origine germana. Cand eram mica, Oma imi facea aceasta supa foarte des. Acum, kartoffel suppe (sau supa de cartofi, mai pe romaneste), se numara printre preferatele mele. In afara de faptul ca tine cont de criteriul “nesofisticat” si ca este foarte gustoasa, are marele avantaj de a facilita calatorii in timp!

PRET: 5 lei

INGREDIENTE:
– 1 legatura de patrunjel
– 2 oua
– 3 linguri de ulei
– 1 ceapa mare
– 5 cartofi medii (promit sa-i cantaresc data viitoare cand fac supa, ca sa pot da cantitati cat mai precise)

MOD DE PREPARARE:
– se curata ceapa si se taie marunt
– se curata cartofii si se taie cuburi mici (cu latura de 1 – 1.5 cm.)
– se caleste ceapa in cele 3 linguri de ulei
– se adauga cartofii si se tin 1 minut, apoi se adauga 1 l. de apa; se tine pe foc pana s-au fiert cartofii
– se bat ouale spuma, cu un praf de sare; se toaca patrunjelul fin si se adauga peste oua
– se pune un polonic de supa peste oua si se bat bine; se toarna ouale batute in supa, amestecand bine cu furculita, ca sa se formeze “zdentisoare”; se mai lasa sa fiarba 1 minut

 
Leave a comment

Posted by on December 13, 2011 in lacto-vegetarian, supa

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: