RSS

oua umplute

15 Dec

Pentru azi am pregatit un aperitiv al carui ingredient principal este in topul preferintelor mele. Este vorba despre ou. Am mentionat ca mananc 3-4-5 oua la o masa? Stiu ca nu-i prea sanatos, dar nu ma pot abtine… Noroc ca nu-i Paste decat o data pe an! Anyway, ouale umplute au mai multe avantaje: 1. se fac repede (cam in 25 de minute sunt gata); 2. sunt necesare ingrediente putine, care se gasesc aproape non-stop in frigider; 3. arata dragut; 4. sunt gustoase. Si cred ca reusesc sa mai gasesc cateva, daca imi dau silinta…

PRET: 15 lei

INGREDIENTE:
– 10 oua
– 3 linguri de mustar
– 100 ml. ulei
– sare
– piper
– masline, gogosar, patrunjel pentru ornat

MOD DE PREPARARE:
– se fierb ouale 15 minute; se curata de coaja, se taie in jumatati; se scobeste galbenusul
– galbenusurile se piseaza cu furculita; se amesteca cu mustar, sare si piper; se adauga uleiul treptat (ca la maioneza)
– se umplu albusurile cu crema rezultata; se orneaza cu ce ai la indemana (eu n-am avut nimic, asa ca n-am ornat)

 
Leave a comment

Posted by on December 15, 2011 in aperitiv, lacto-vegetarian

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: