RSS

ciorba radauteana

26 Dec

Daca ati mancat mult ieri, azi este ideala o ciorba. Eu am incercat pentru prima data ciorba radauteana, care mi-a fost recomandata de A. Practic este ca o ciorba de burta, care in loc de burta are piept de pui. E foarte faina!

PRET: 20 de lei

INGREDIENTE:
– 2 piepti de pui
– 2 morcovi
– 1 ceapa
– 1 telina
– 1 pastarnac
– 1 radacina de patrunjel
– 4 galbenusuri
– 5 linguri de faina
– 400 ml. smantana

MOD DE PREPARARE:
– se spala pieptul de pui, se pune la fiert in putina apa (cat sa-l acopere); cand da in clocot, se schimba apa; se repeta operatiunea de 2 ori
– intre timp, se curata si se spala legumele; se pun la fiert in 4 litri de apa, impreuna cu pieptul de pui
– dupa ce au fiert, se strecoara legumele si se pastreaza doar zeama; se amesteca samantana cu galbenusurile si cu faina si se incorporeaza zeama in care au fiert puiul si legumele
– morcovul se taie rondele si se pune in ciorba; pieptul de pui se taie fasii si se pune in ciorba

SERVIRE:
Se serveste fierbinte, cu ardei iute, smantana, mujdei si otet, dupa gust.

 
Leave a comment

Posted by on December 26, 2011 in ciorba, pui

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: