Iata un fel de mancare care practic se face singur. E gustos, gata in maxim 45 de minute si practic n-ai ce gresi cand il faci 🙂
PRET: 25 de lei
INGREDIENTE:
– 1 kg. ficat de pui
– 100 g. ceapa
– 200 ml. apa
– 10 lingurite ulei
– piper, chilli
MOD DE PREPARARE:
– se asaza hartie de copt intr-o tava; se unge cu 10 lingurite de ulei (eu am folosit ulei de masline extravirgin de la cirio)
– se curata ceapa, se spala, se taie pestisori si se pune in tava; peste ceapa, se asaza ficatul de pui, nu inainte de a-l spala si a-l curata de eventualele pielite); se condimenteaza cu piper si chilli si se toarna deaspura cei 200 de ml. de apa
– se cocace in cuptorul preincalzit, la foc normal, cam 30 de minute
– eu nu pun niciodata sare la ficat in timpul prepararii, deoarece mi se pare ca-l intareste 🙂
SERVIRE:
Se serveste cu piure de cartofi si salata de varza (despre care va povestesc zilele astea).
adi dinca
March 6, 2012 at 21:38
tocmai am servit “reteta” super bun multumesc. recomand 100%
ioana
March 7, 2012 at 00:04
Super! Ma bucur mult ca ti-a placut 🙂