RSS

spaghetti cu mazare, pui si sos alb

03 Jan

Mie imi plac destul de mult pastele fainoase si profit de fiecare ocazie care mi se iveste sa le gatesc, in diverse combinatii. Ultima data, am facut niste spaghetti cu mazare, cu pastrama de pui si cu sos alb, ca cel folosit pentru spaghetti carbonara. Masa a fost gata in 20 de minute si a fost fooooarte gustoasa. Arata si dragut in farfurie (chiar daca nu se vede si in poza :P). Singurul defect, daca poti spune asa, este ca trebuie mancate pe loc. Racite si incalzite nu mai sunt prea grozave.

PRET: 25 de lei

INGREDIENTE:
– 250 g. spaghetti (am folosit numarul 5, de la Barilla)
– 350 g. pastrama de pui (imi place cea de la Caroli)
– 1 conserva de mazare de 400 g. (am folosit Bonduelle)
– 225 g. cascaval (am folosit Dalia de la Delaco)
– 3 galbenusuri
– 200 g. smantana

MOD DE PREPARARE:
– am fiert spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj
– in paralel, am facut sosul: am ras cascavalul, apoi l-am amestecat cu galbenusurile si smantana; am pus aceasta compozitie intr-o tigaie antiaderenta si le-am lasat sa se topeasca la foc potrivit timp de 5 minute
– am desfacut conserva de mazare, am scurs zeama, am clatit boabele de mazare si le-am lasat la scurs
– am luat cutitul de curatat legume si am curatat pielea portocalie de pe pastrama de pui; apoi, tot cu cutitul de curatat legume, am taiat fasiute subtiri de carne
–  am luat un castron incapator si am pus in el: fasiile de pui, mazarea scursa bine si pastele fainoase; le-am amestecat putin si apoi am turnat peste ele sosul de cascaval cu smantana; gata! 🙂

 
Leave a comment

Posted by on January 3, 2012 in spaghetti & pasta

 

Tags: , ,

Leave a comment