RSS

cartofi prajiti (de post)

20 Jan

Aseara ne-a explodat in bucatarie o bomba calorica. Am facut un castron IMENS de cartofi prajiti, pe care l-am inundat cu un mujdei cu rosii really yum! E nevoie sa va mai spun ca a fost foarte simplu?

PRET: 15 lei

INGREDIENTE:
– 7 cartofi mari (cam 1 kg.)
– ulei pentru prajit (am folosit vreo 750 de ml.)
– sare si piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:
– in primul rand, am spalat cartofii; nu-i un must do, dar eu personal nu suport sa ma murdaresc pe maini de pamant cand ii curat; apoi i-am curatat si i-am mai spalat odata
– am pus ulei in tigaie (tare mi-as mai dori un ceaun – e trecut in wishlist) si am pus tigaia pe foc, sa se incinga uleiul;
– intre timp, m-am apucat sa tai cartofii; am taiat pai fix 3 cartofi si jumatate si apoi i-am pus la prajit, la foc mare, in uleiul care era deja incins
– cat timp se prajea prima tura de cartofi, m-am apucat sa tai a doua tura, care a luat si ea drumul tigaii de indata ce prima serie de cartofi a s-a rumenit si a aterizat intr-un castron
– am asteptat apoi sa se prajeasca si a doua serie de cartofi si asta a fost tot!

SERVIRE:
Am fost trei persoane la masa si am devorat castronul de cartofi in doi timpi si trei miscari, impreuna cu niste mujdei cu rosii si oregano. Am facut minunatia de mujdei cat asteptam sa se prajeasca a doua serie de cartofi. Nici cu mujdeiul treaba n-a fost prea complicata, dar va spun maine povestea. Pana atunci, un teaser:

 
1 Comment

Posted by on January 20, 2012 in de post, garnitura

 

Tags: , ,

One response to “cartofi prajiti (de post)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: