RSS

tarte cu portocale

22 Jan

Salutare si scuze pentru intarzierea cu care va dezvalui reteta de azi. Tot ce pot spune in apararea mea este ca am avut foooarte multa treaba… Ok, sa revenim la subiect: asa cum v-ati obisnuit deja, daca e duminica, e timpul pentru o reteta dulce. Saptamana aceasta, e vorba despre niste tarte cu portocale; o reteta deosebit de gustoasa, pe care am aflat-o de aici. Blatul este facut din aluat de foietaj, cata vreme umplutura aduce un pic cu crema de zahar ars, dar nu e chiar asa… Trebuie incercat ca sa-ti dai seama despre ce vorbesc – te asteapta o surpriza foarte placuta! E drept, nu este tocmai ceva nesofisticat, dar nici complicat nu este. Oricum, rezultatul merita extra-efortul depus🙂

PRET: 20 de lei

INGREDIENTE:
Tartele:
– 800 g. aluat de foietaj (adica 2 foi – eu am folosit Bella)
– 1 plic de scortisoara macinata
– 4 oua
– 200 ml. smantana lichida (eu am folosit-o pe cea de 15% marca La Dorna)
– 7 linguri cu zahar
– coaja de la 2 portocale

Siropul
— 9 linguri de zahar
— sucul de la 1 portocala

MOD DE PREPARARE
– in primul rand, trebuie decongelat aluatul; abia dupa ce este indeplinita aceasta conditie ne putem apuca de treaba! Totodata, acum e un moment bun sa pornesc si focul la cuptor
– am taiat ambele foi in sferturi, pe lungime; apoi le-am pudrat cu scortisoara; am rulat fiercare sfert de foaie intr-un sul (pe lungime); am pus cele 8 suluri in frigider pentru 15 minute, ca sa se intareasca putin; apoi le-am scos si am taiat fiecare sul in 6 parti egale
– urmatorul pas a fost sa pun hartie de briose in formele pentru briose; apoi am luat pe rand cate un sul, l-am aplatizat cu degetele si am imbracat o hartie de briose cu el; am repetat operatiunea cu restul de 23 de bucati de aluat
– am copt cele 24 de forme de tarta pentru vreo 30 de minute; intre timp, m-am apucat sa fac crema: am luat ouale si le-am batut cu mixerul, adaugand un praf de sare; dupa vreo 5 minute de amestecat, am adaugat si zaharul si am mai batut compozitia inca 5 minute; apoi a venit randul smantanii sa fie incorporata, impreuna cu coaja de portocale; am amestecat inca 5 minute
– am scos tartele din cuptor si am turnat in fiecare 2 linguri de crema; am reintrodus tava in cuptor si am mai lasat tartele sa se coaca pentru inca 30 de minute, pana s-a intarit crema
– intre timp, m-am apucat sa pregatesc siropul: am pus cele 9 linguri de zahar intr-un vas antiaderent si l-am pus pe foc, pana s-a caramelizat; am adaugat sucul de portocala si am tinut pe foc pana s-a topit caramelul
– cand s-a intarit crema, am scos tartele din cuptor si am turnat cate 2 linguri de sirop pe fiecare

 
Leave a comment

Posted by on January 22, 2012 in briose

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: