RSS

crema de vanilie de la m.

23 Jan

Din cauza ca: 1. e frig afara si gheata pe jos 2. imi place foarte mult 3. ma inveselete am decis sa mai fac ceva dulce. E o reteta pe care o am de la M. si care imi place foarte mult. Este foarte simplu de gatit, iar partea cea mai faina este versatilitatea acestei retete. Pornind de la aceasta reteta, poti obtine si crema de cacao si crema de lamaie si crema de portocale – sky is the limit! De data aceasta, am optat pentru varianta de crema de vanilie, care este si preferata mea, de altfel🙂 In afara de momentele in care fac aceasta crema doar de pofta si o servesc simplu in castronele, crema aceasta este super in prajituri (dar despre asta va dau detalii cu alta ocazie).

PRET: 20 de lei

INGREDIENTE:
– 1 l. de lapte
– 135 g. de faina
– 500 g. de zahar
– 1 praf de sare
– 200 g. de unt
– 2 fiole de esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:
– am pus 900 de ml. de lapte la fiert, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie
– am incorporat restul de lapte in faina, amestecand bine, ca sa nu se formeze cocoloase (am folosit in vas incapator, cu pereti grosi – o sa vedeti imediat de ce)
– in momentul in care a inceput sa fiarba laptele, l-am luat de pe foc si l-am adaugat treptat peste amestecul de lapte cu faina
– am pus vasul pe foc si am fiert compozitia la foc mic, pentru 10 minute, amestecand continuu cu un tel in forma de para
– am luat untul si l-am taiat cubulete; la 5 minute dupa ce am luat crema de pe foc am incorporat si cubuletele de unt; am amestecat bine, pana am obtinut o compozitie omogena
– daca ti se pare ca ti-au ramas ceva cocoloase (mie mi s-a parut ca mi-au ramas), acum e momentul sa faci urmatorul lucru: am luat o sita (ca cea de ceai, dar cu diametrul mai mare) si am trecut crema prin aceasta sita; in felul aceasta, cele cateva cocoloase au ramas in sita, iar crema a iesit… cremoasa🙂

SERVIRE:
Am turnat crema in castronele, am lasat-o sa se raceasca si am servit-o cu multa pofta (unii dintre noi si-au pus deasupra niste topping de ciocolata)!

 
Leave a comment

Posted by on January 23, 2012 in crema

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: