RSS

clatite ratate – dukan diet

04 Mar

Daca v-ati obisnuit ca in fiecare duminica sa va prezint un desert, astazi veti fi putin dezamagiti. Va voi prezenta o tentativa de desert, care a esuat lamentabil. Ei bine, mi se facuse pofta de clatite. M-am gandit ca as putea inlocui faina cu putin amidon si mi-am zis in sinea mea ca daca tigaia e antiaderenta, teoretic ar fi sanse sa pot praji clatitele fara ulei. Rezulta ca nu-i chiar asa… Am pregatit compozitia, am pus o cantitate mica in tigaie si… ei bine, a cam inceput sa devina cauciucoasa si totodata fragila si n-am reusit s-o intorc in conditii decente. Dandu-mi seama ca nu voi ajunge prea departe in felul asta, am turnat toata compozitia odata si am mestecat in ea (ca atunci cand fac ceea ce americanii numesc scrambled eggs). Dupa ce am turnat-o in farfurie si am imbunatatit-o cu indulcitor si lamaie a iesit o chestie mancabila, pe care n-as sti exact cum s-o denumesc. De aratat, arata deloc imbietor, dar la gust chiar n-a fost rea. Tot ce pot sa va zic este ca o sa mai fac si alte teste – pana la urma, oi reusi eu sa gasesc o varianta de clatite!

PRET: 10 lei

INGREDIENTE:
– 2 oua
– 2 linguri de Gustin (de la Dr. Oetker)
– 250 ml. apa
– un praf de sare
– zeama de la o jumatate de lamaie
– 5 lingurite de indulcitor pudra (am folosit 365 de la Mega Image)

MOD DE PREPARARE:
– am amestecat intr-un castronel ouale cu amidonul, apoi am adaugat si apa treptat
– am pus compozitia intr-o tigaie antiaderenta si am prajit / fiert compozitia vreo 10 minute, amestecand din cand in cand cu o spatula de silicon
– am pus pseudo-clatita in farfurie, am pudrat-o cu indulcitor si am stors putina zeama de lamaie peste ea

 
4 Comments

Posted by on March 4, 2012 in dukan diet, prajituri

 

Tags:

4 responses to “clatite ratate – dukan diet

  1. Ioana

    March 5, 2012 at 17:20

    incearca cu foaia de copt

     
    • ioana

      March 5, 2012 at 17:28

      Sa le coc, adica? Sau cum?

       
  2. Olguta

    March 5, 2012 at 18:42

    Sa inteleg ca nu aveti voie faina de grau? Dar faina de orez, de amaranth, de hrisca, de alta cereala, aveti voie? Sau poate faina de porumb (nu malai!)?

     
    • ioana

      March 5, 2012 at 23:05

      Nu e permis decat amidon de porumb (gustin de la dr oetker) si nu in cantitate mai mare de o lingura pe zi🙂

       

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: