RSS

napolitane cu nuca si caramel

27 May

Nu prea ma dau in vant dupa napolitanele din comert, dar o napolitana facuta in casa, cu caramel si multa nuca, e mereu bine-venita. E un desert care se face foarte usor si ne place mult de tot.

PRET: 25 de lei

INGREDIENTE:
– 1 pachet de foi de napolitane
– 6 galbenusuri
– 250 gr. zahar + 7 linguri de zahar pentru caramel
– 200 gr. nuca macinata
– 200 gr. unt

MOD DE PREPARARE:
– am amestecat bine galbenusurile cu zaharul si untul (cam 5 minute cu mixerul la viteza mare)
– am caramelizat 7 linguri de zahar intr-o craticioara cu pereti grosi
– cand s-a topit zaharul, am adaugat nuca; am tinut compozitia la foc mic, amestecand in continuu pentru vreo 2-3 minute
Рam adaugat compozitia de ou cu zahar si unt si am amestecat in continuare pana cand a inceput crema sa fiarba
– am stins focul si am lasat crema sa se racoreasca putin
– am uns o foaie de napolitana cu crema; am adaugat a doua foaie de napolitana; am uns cu crema; am repetat operatiunea pana s-a terminat crema, ultimul strat fiind de napolitana
– am lasat napolitana vreo 6 ore la rece, apoi am taiat-o

 
Leave a comment

Posted by on May 27, 2012 in prajituri

 

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: