RSS

dovlecei umpluti cu carne

30 Jun

M-am plictisit de reteta clasica de dovlecei umpluti, asa ca am decis sa experimentez. Am scos cateva ingrediente din ecuatie, am adaugat altele si a rezultat unul dintre cele mai gustoase feluri de mancare din ultima vreme.

PRET: 30 de lei

INGREDIENTE:
– 1.5 kg. dovlecei
– 1 kg. pulpa de porc tocata
– 1 kg. rosii
– 250 gr. ceapa
– 1 lingurita de cimbru uscat
– cateva frunze de busuioc
– sare & piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:
– am tocat ceapa marunt si am calit-o vreo 5 minute, pana s-a inmuiat si a inceput sa prinda o culoare aurie; am adaugat carnea, cimbrul, sarea si piperul si am rumenit totul vreo 25 de minute
– cata vreme carnea se rumenea pe foc, m-am ocupat de dovlecei: am uns o  tava icnapatoare cu putin ulei
– am spalat dovleceii si i-am taiat longitudinal in jumatate; i-am scobit cu ajutorul unei lingurite; am pus miezul dovleceilor in tava
– am curatat rosiile de pielita; le-am taiat cubulete si le-am asezat in tava langa miezul de dovlecel
– intre timp, carnea a fost gata; am stins focul si am umplut cu ea dovleceii; am asezat dovleceii in tava
– am copt mancarea in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru 30 de minute; la jumatatea timpului, am scos tava din cuptor si am stropit dovleceii cu sucul lasat de legume in tava si am adaugat cateva frunze de busuioc tocat peste legume

 
Leave a comment

Posted by on June 30, 2012 in porc

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: